Tandlæge skræk - sponseret
SPONSERET AF Tandlægerne Enghave Plads 6
Sponseret

Sådan får du en god oplevelse hos tandlægen 

Rigtig mange lider af tandlægeskræk eller er nervøse for, hvad der kommer til at ske, når de sætter sig i tandlægestolen. Det betyder, at alt for mange, som er i netop denne situation, helt undgår at gå til tandlægen

Du kender det måske selv – håndfladerne bliver fugtige, munden bliver helt tør, og hjertet banker lidt for hurtigt i det samme øjeblik, du træder ind af døren hos din tandlæge. For nogle er denne følelse så slem, at det har udviklet sig til en decideret fobi – en tandlægeskræk.

Drop ikke de regelmæssige tandlægebesøg

Der kan være flere forskellige årsager til, at folk lider af tandlægeskræk, men fælles for alle er, at det kan have store konsekvenser at forsømme de regelmæssige besøg hos tandlægen. Det er de færreste, som kan komme til at holde af besøgene hos tandlægen, men der er dog forskellige metoder, der sagtens kan få dig til at leve med nødvendigheden af det.

Problemet med tandlægeangst er langt mere alvorligt, end vi lige går og tror. Mange vælger blot helt at droppe besøgene hos tandlægen, hvilket kan ende med alvorlige mundsygdomme og skader på tænderne. Derfor er det tandlægernes opgave at gøre en aktiv indsats for at hjælpe patienterne af med angsten – men det kræver også, at du selv er villig til at arbejde på det.

Hvad kan jeg selv gøre?

Der er flere ting, du selv kan arbejde på for at blive mere tryg ved besøgene hos din tandlæge. Så prøv at se, om følgende råd kan hjælpe dig til at være mere afslappet næste gang:

  • Fortæl, hvad der gør dig utryg – din tandlæge kan ikke hjælpe dig ordentligt, hvis ikke du gør det helt klart, hvad der gør dig utryg ved tandlægebesøgene.
  • Stil krav til din tandlæge – du har ret til at være med til at bestemme behandlingstempoet, så sørg for at lave præcise aftaler om behandlingens forløb.
  • Øv dig i at opbygge en afslappet følelse – angst forårsager ofte reaktioner som spændte muskler, hjertebanken og andre ubehagelige symptomer. Prøv derfor at lave nogle afspændingsøvelser kombineret med dybe vejrtrækninger, inden du skal til tandlæge.
  • Sig fra, hvis det gør ondt – du er den eneste, som ved, hvornår det gør ondt. Derfor er det vigtigt, at du informerer din tandlæge om det, så din oplevelse ikke bliver værre af den grund.

Vælg en tandlæge med erfaring i at takle patienternes angst

Udover at du selv kan arbejde med ovenstående råd, gælder det også om at vælge en tandlæge, hvor personalet har god erfaring med at takle patienternes angst for tandlægebehandlingerne. Når du er på udkig efter den rette tandlæge, bør du derfor gå efter en, der tilbyder samtaler inden behandlingen, smertefri tandbehandling og et imødekommende personale, som er uddannet inden for behandling af tandlægeskræk. Alt det er med til at gøre dig mere afslappet og tryg ved situationen, uanset hvad du skal have lavet.

Det handler derfor om at finde en tandlæge, du har tillid til, med et personale, som ikke kun er specialiseret i tandlægeskræk, men har mange års erfaring med at sikre patienterne en god oplevelse hver gang, de sætter sig i tandlægestolen. Hos Tandlægerne Enghave Plads 6 gør personalet altid en dyd ud af at guide dig godt igennem behandlingen, så du kan blive mere tryg. Læs mere om tandlægeskræk og Tandlægerne Enghave Plads 6 her.

Når først tilliden til tandlægen er der, bliver det langt nemmere for dig at bevare en regelmæssighed, så du kan komme til tandlæge med jævne mellemrum og få lavet ukomplicerede behandlinger, der ikke gør ondt.

Rank
1